LK 22-10-2010 Voedselbank

voedselbankwoensdag 22 december 2010 20:03

In het artikel in de Leusder Krant vorige week is het werk van de vrijwilligers voor de voedselbank in Leusden enigszins onderbelicht gebleven. Daar wil ik toch nog graag de aandacht voor vragen. Sinds begin dit jaar is er een voedselbank in Leusden, onderdeel van de Amersfoortse voedselbank. In het begin waren er vier klanten, nu komen er al meer dan 20 Leusdense gezinnen.

Voedselbank in Leusden

 Uitdeling van het voedsel wordt gedaan in De Koningshof. Iedere vrijdagochtend zijn daar vrijwilligers aan het werk, die de klanten van geleverde voedselpakketten voorzien, maar ook aandacht en een kop koffie geven. Het is goed dat deze klanten niet naar Amersfoort hoeven want dat heb ik wel gezien bij het helpen, dat kunnen verschillende klanten echt niet.

Deze voedselbank is een uitkomst voor mensen die bijna geen cent te besteden hebben. Er ontstaan soms situaties waarbij mensen even tijdelijk in de knel komen. Ik ben blij dat ze op deze manier hulp mogen ontvangen van een rijke gemeenschap. En ik ben blij dat al die vrijwilligers in Leusden zich hier wekelijks met veel enthousiasme en betrokkenheid voor inzetten.

Voedselpakketten komen vanuit Voedselfocus Amersfoort, maar er komen ook producten of financiële giften van Leusdense ondernemers en particulieren.

Op 10 december kon daarom door de vrijwilligers een kerstdiner voor de klanten van de voedselbank worden georganiseerd en een week later was er zelfs een kerstpakket voor hen.

Er moet ergens bepaald worden wie recht hebben op een voedselpakket van de Voedselbank. Dat wordt gedaan door deskundige vrijwilligers die daarvoor de faciliteiten krijgen in Larikslaan 2. En dat blijft daar als het goed is ook gebeuren. Belangrijk is dat dit in een groter kader gebeurt. Want het is fijn dat er vrijwillige zorg in de vorm van voedselhulp is voor de mensen die dat nodig hebben. Maar het mooiste is natuurlijk dat mensen slechts tijdelijk naar de voedselbank hoeven en ook op weg geholpen worden naar hulp voor de lange termijn. Hulp waar inwoners van Leusden gewoon recht op hebben en die van overheidswege geregeld is.

Daarom is het vooral belangrijk dat de vrijwilligers van de voedselbank en van SMS en professionele hulpverleners hierin samen blijven optrekken. Om te zorgen dat deze groep inderdaad niet ‘in de kou blijft staan’. Ik hoop dat nog veel mensen als vrijwilliger hieraan hun steun blijven geven.

Karolien Pouwels

 

 

Labels

« Terug

Reacties op 'LK 22-10-2010 Voedselbank'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.