Verkiezingsprogramma

Samen in Leusden!

Van ‘ik’ naar ‘samen’, dat hebben we nodig. Ook in Leusden voelen velen zich eenzaam of ongezien. Als ChristenUnie-SGP willen we dat iedereen gezien en gehoord wordt, dat we aandacht hebben voor elkaar. Deze verkiezingen gaan over mensen. Over jou en over mij. Ze gaan over onze manier van samenleven en hoe we samen oplossingen vinden voor de uitdagingen die op ons afkomen. Daarom kiezen we bij deze verkiezingen voor het thema: Samen in Leusden!
 Download hier ons verkiezingsprogramma 2022-2026.

IMG_20220226_121229IMG_20220221_155959
Bij het zoeken naar antwoorden op de uitdagingen waar Leusden voor staat, laten wij ons als christelijke partij inspireren door de Bijbel. De Bijbel heeft een bevrijdende boodschap die hoop geeft. Dit is de basis van waaruit wij als partij en toekomstige raadsleden ons werk willen doen. Wij doen het niet voor onszelf, maar om Gods licht in Leusden te laten schijnen. En waar Gods licht schijnt, is het goed om te leven.

Als ChristenUnie-SGP willen wij bouwen aan een Leusden waar aandacht is voor wat echt telt. Wij zien een Leusden voor ons waar inwoners naar elkaar omzien, waar het niet meer draait om ‘ik’ maar om ‘wij’. Alleen samen kunnen we de grote uitdagingen oplossen.
Wij zien een Leusden voor ons waar we samen actief besparen op onze energiebehoefte. Waar we ons gedrag aanpassen, want alleen zo kunnen we het duurzaamheids- en energievraagstuk oplossen. Wij zien een Leusden voor ons waar genoeg woningen zijn in alle soorten en maten. Wij willen snel aan de slag met het woningtekort door creatieve oplossingen te bedenken en nieuwe woonvormen te stimuleren.
Wij zien een Leusden voor ons waar de fiets centraal staat in onze mobiliteit. Als we met elkaar binnen Leusden de auto laten staan en in plaats daarvan de fiets pakken dan helpt dat ons op drie belangrijke thema’s. We gebruiken minder energie en stoten minder CO2 uit. We ontmoeten elkaar en het is nog ook nog eens veel gezonder.

Wij zien een Leusden voor ons waar er zorg is voor iedereen die dit nodig heeft. Wij investeren in jongeren en laten ouderen niet in de steek. Wij zien een Leusden voor ons waar de gemeente dienstbaar is naar de inwoners, die mensen ondersteuning biedt als ze het zelf niet redden. Een overheid die helpt bij inkomen, ziekte, wonen en werk. Een gemeente die luistert naar haar inwoners.
Wij zien een Leusden voor ons waar je goed kunt recreëren, waar een bloeiend verenigingsleven zichtbaar is. Een gemeente waar je zowel wandelend als op de fiets kunt genieten van het buitengebied. Waar ruimte is voor agrariërs, natuurliefhebbers en toeristen. Waar je heerlijk kunt sporten en kunt genieten van kunst en cultuur.

Dit verkiezingsprogramma houden we bewust compact en leesbaar. Geen paginalang programma waarin we alle onderwerpen uitvoerig beschrijven. We hebben gekozen om 7 belangrijke thema’s uit te werken en hier concrete doelen aan te hangen.
In dit programma spreken wij vaak over Leusden en dan bedoelen wij onze hele gemeente waar de kernen Leusden, Achterveld en Stoutenburg volledig bij horen.

Wij, als ChristenUnie-SGP, gaan graag aan het werk voor alle inwoners. Wij willen ons geloof handen en voeten geven door met en voor u en jou aan de slag te gaan. Zoals we dat al jaren doen: Actief, betrouwbaar, ondernemend en betrokken op de mensen!

Doe met ons mee! Samen in Leusden.
Mark van der Kooi, lijsttrekker ChristenUnie-SGP Leusden

Dit is de inleiding van ons programma. Download hier ons verkiezingsprogramma 2022-2026.