Op bezoek in Alandsbeek, Noordwijck en Langenbeek.

Alandsbeek 001zaterdag 30 januari 2010 22:23

De wereld was opeens weer wit wat de vraag opriep of we wel zouden gaan.
De straten waren zeker nog niet schoon, maar wel begaanbaar, een consequentie van het noodscenario dat de gemeente in werking heeft laten treden Onze bakfietsen kwamen er door heen en de Leusdenaren heetten ons van harte welkom.

De wereld was opeens weer wit wat de vraag opriep of we wel zouden gaan.
De straten waren zeker nog niet schoon, maar wel begaanbaar, een consequentie van het noodscenario dat de gemeente in werking heeft laten treden  Onze bakfietsen kwamen er door heen en de Leusdenaren heetten ons van harte welkom.

Woningbouw aan de Middenweg
Op de beoogde woningbouwlocatie aan de Middenweg zijn we gestart. Terwijl we de bakfietsen in orde maakten, werden we al aangesproken: ‘hier geen woningbouw’; de toon was gezet.
Inderdaad een mooi groene plek waar mensen elkaar ontmoeten, al was het maar bij de glasbak.
Bij het folderen bleek al gauw dat de ChristenUnie-SGP op de steun kan rekenen van menig inwoner. Laten we in ons dorp de groene kernen niet vullen met woningen. We zijn hier komen wonen omdat het zo mooi groen is en dat willen we zo houden.
Een enkeling gaf aan dat er wel gebouwd moet worden voor de jonge starters. Daar zijn wij het ook volledig mee eens. Het AZC-terrein is daar uitermate geschikt voor.

Fietspad naar Achterveld
Heel onverwacht kwam het fietspad ter sprake en nog wel in een gesprek met een oud PvdA-gemeenteraadslid. Hij gaf aan het onderwerp ‘fietspad Asschatterweg’ al vanaf  1990 op de raadsagenda staat. We waren het snel eens: in de komende raadsperiode moet dit onderwerp afgerond worden  De recreatieve variant langs de Modderbeek heeft onze voorkeur.

Camper
Ons oog viel op de camper waar we het al vaker over hebben gehad in de raad. Hij staat er nog steeds. Onze fractie is onderzoekt of we de regels inzake de geparkeerde campers kunnen aantrekken.  Wim van Hell is onze ‘specialist’ en hij heeft zich erin vast gebeten.

Sneeuw
Menigeen was z’n straatje aan het schoon vegen zodat wij op eenvoudige wijze mensen konden aanspreken met onze boodschap. De ChristenUnie bestaat nu 10 jaar en we merkten dat het geen onbekende meer is in Leusden. De naam van Rouvoet viel bij menig huis.
We zagen een paar mooie voorbeelden van buren die ook de straat van een minder-mobiele medebewoner schoon veegden. Daar is geen overheid voor nodig. Meer samenleving minder overheid.

’s Middag hebben we nog  gefolderd  in de eurowoningen.  Een mooi voorbeeld van hoe een buurt samenwerkt. We feliciteren Jos Smook en Nathalie Swinkels met de milieuprijs die ze wonnen. Zij waren de voortrekkers om alle straten in de Eurowoningen mee te laten doen aan het Klimaatstraatfeest. Uiteindelijk won hun straat Gironde de landelijke wedstrijd.

Volgende week gaan Karolien Pouwels (nr. 2) en Wim van Hell (nr. 3) op naar de Wetering en ’t Ruige Veld.  Onze lijsttrekker Jan Overweg gaat dan Wilgen knotten in Groot Zandbrink.

Labels

« Terug

Reacties op 'Op bezoek in Alandsbeek, Noordwijck en Langenbeek.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.