Groenhouten, een mooie groene wijk

kinderenzaterdag 23 januari 2010 20:44

Het campagneteam van de ChristenUnie-SGP op bezoek in Groenhouten. Een mooie groen wijk, veel voorzieningen en tevreden inwoners.
Problemen met afval op Grasland, bewoners nemen verantwoording en WSL actief.

ChristenUnie-SGP in Groenhouten

Zaterdag 23 januari fietsten Jan Overweg, Karolien Pouwels met hun bakfietsen door Groenhouten. Ze werden ondersteund door campagneleider Wim van Hell. 
Het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie-SGP is de moeite waard en dat moet aan de man worden gebracht. Maar de ChristenUnie-SGP is ook benieuwd wat er leeft in Groenhouten.

Het eerste thema is groen. Middenin de wijk ligt een prachtig park waar de bewoners trots op zijn.
Goed dat de gemeenteraad op initiatief van de ChristenUnie-SGP er voor gezorgd heeft dat hier geen zendmast kan komen. Ook extra woningbouw is hier niet gewenst. Groenhouten doet haar naam eer aan en willen het graag Groenhouden.

Op  Grasland was een probleem met het ophalen van de afval. Ter plekke blijkt dat de vuilnisauto daar niet rond kan rijden, dus moeten de bewoners het naar een verzamelpunt brengen. Op zich geen probleem, maar wel voor de ouderen die moeilijk ter been zijn en die wonen er.
De ChristenUnie-SGP denkt dat hier een mooie taak voor de buurt ligt. Als de oudere bewoners de zakken voor hun deur zetten, dan kunnen de andere, meer mobiele bewoners, ze even naar het verzamelpunt brengen.  Als dit goed wordt afgesproken, kost het niet veel moeite.

Dat bewoners zelf verantwoording nemen voor hun omgeving blijkt o.a. door de waarschuwing aan het begin van een straat dat hier kinderen spelen.
Op Tarweland hebben ze met elkaar het parkeren gereguleerd. Als er bezoekers op plaatsen parkeren waar dat niet gewenst is, krijgen ze een briefje achter de ruitenwisser waarop staat dat ze hier niet mogen staan, maar er staan ook alternatieve parkeermogelijkheden op. Prima, meer samenleving en minder overheid.

Een wijk met mooie voorzieningen. De sportzaal, de scholen, maar ook een huisartsenpraktijk, fysiotherapiepraktijk, kapper aan huis en een dierenarts. Zorg is er wel om sportzaal ‘De Meent’.  Als die afgebroken wordt, dan moet het niet volgebouwd worden met woningen.
De ChristenUnie-SGP is voor een nieuwe sporthal op het Buiningpark mits het betaalbaar is.
Op de plek van de Meent kan kleinschalige woningbouw plaatsvinden, maar er moet een voetbalveldje blijven. Voor de activiteiten van het Binnenhuys moet een goed alternatief komen.
Aan de Landweg is de WSL druk bezig met de renovatie van de flats. De bewoners zijn hier blij mee, want ze hebben een mooi plekje, dat ze niet graag inwisselen voor iets anders.

En dat de ChristenUnie-SGP ook bekend is in Groenhouten blijkt uit het raambiljet van één van de huizen.

 

 

 

 

 

 

 

Labels

« Terug

Reacties op 'Groenhouten, een mooie groene wijk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.