Geslaagde start van de campagne

DSC03024-langzaterdag 02 januari 2010 19:33

Op oudejaarsdag deden we de aftrap van de verkiezingscampagne en met succes. De bakfiets was in een mum van tijd leeg. Op de laatste dag van 2009 kwamen er goede gesprekken op gang over de vraag: wat wenst u Leusden toe in 2010? Iets doen met het hondenpoepprobleem stond met stip op één, snel gevolgd door het capaciteitsprobleem van het plastic afval en het behoud van het gemeentehuis.

Woensdagochtend om 9 uur stonden leden van de ChristenUnie-SGP in Leusden klaar om oliebollen te bakken voor de Leusdenaren. Fietsenmaker Blom had de schuur beschikbaar gesteld waar zes pannen klaar stonden voor het beslag. Aan het einde van de ochtend waren er ruim 500 oliebollen gebakken. Oudejaarsdag werden ze uitgedeeld in de Hamershof en dat werd gewaardeerd. Leusdenaren die even tijd hadden voor een praatje, kregen er een beker warme chocolademelk bij.
Eén van de jonge bezoekers zei: dit een ‘vet coole’ actie, politiek is eigenlijk best leuk.
Wensen voor Leusden waren er ook.
De mensen moeten meer geduld voor elkaar krijgen bijv. in de supermarkt. De mensen lopen zichzelf en anderen voorbij. Neem op z’n tijd rust voor jezelf en voor elkaar.
Laten we met z’n allen iets doen aan het hondenpoepprobleem. De hondenbezitters moeten erop aangesproken worden, maar de gemeente moet het goed faciliteren en handhaven.
Ook de inzameling van plastic afval was een dankbaar onderwerp.  Huis-aan-huis ophalen is de oplossing volgens sommige Leusdenaren, anderen wilden meer ondergrondse bakken in Leusden.
Een heel ander onderwerp was het gemeentehuis. Hoe bedenken ze het dat ze die willen afbreken? Goed dat de raad daar een stokje voor heeft gestoken.
Met enige zorg kijkt men naar de bezuinigingen die op de gemeente afkomen. Duidelijk is dat de hoop leeft in Leusden dat de lasten niet hoger worden en dat de voorzieningen op peil blijven. Burgers moeten minder naar de gemeente kijken en meer naar zichzelf vond een inwoner. Geef hulp daar waar je dat kunt.
De ChristenUnie-SGP kijkt tevreden terug op deze actie. Het gesprek is begonnen over de verkiezingen. Op naar 2010 om de verkiezingspunten van de ChristenUnie-SGP onder de aandacht te brengen.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Aangedragen punten door inwoners op 31 december 200941,5 kBapplication/msworddownload
Labels

« Terug

Reacties op 'Geslaagde start van de campagne'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.