Eikenlaan/Wilgenlaan

Eikenlaanzaterdag 30 januari 2010 21:19

Onze ingezonden brief over de eikenlaan leverde een viertal reacties op. Op de kritiekpunten gaan we in dit bericht in.

Wilgenlaan en Éikenlaan

Onze visie op de inbreidlocatie  Eikenlaan/Wilgenlaan heeft verschillende reacties opgeleverd.  We hebben behoefte om op een aantal kritiekpunten in te gaan.
Volgens een aantal schrijvers zouden we het betreffende dossier onvoldoende kennen en dus niet recht doen aan de situatie. Dit dossier is een openbaar dossier, dus het is niet zo moeilijk om de feiten boven tafel te krijgen:
1. In de buurt is er draagvlak voor 3 woningen.
2. Er ligt een bouwaanvraag voor 6 woningen.
3. Er is een visie op dit gebied voor de bouw van 20 – 40 woningen.
De ChistenUnie-SGP wil maximaal 3 woningen op de kavel ‘Wilgenlaan 21’, zodat de ‘groene long’ behouden blijft.  Onze visie is dat Leusden een groen dorp moet blijven.
Verder werd er gesteld dat wij de huidige eigenaren onrecht aan zouden doen.  We hebben er niets op tegen dat de eigenaren dit plan hebben gemaakt, maar wij kunnen ons er niet in vinden. Uiteindelijk heeft de gemeenteraad het laatste woord en iedereen in Leusden weet hoe de ChristenUnie-SGP hierin staat. Uiteindelijk zijn niet de projectontwikkelaars de baas in Leusden, maar de gemeenteraad.
We zouden de onrust in deze buurt versterken. De onrust was er al en wij nemen op het verschil van inzicht/visie een duidelijk standpunt in. Uiteindelijk zal dit de benodigde duidelijkheid geven, zodat de rust kan weerkeren. 
We hebben voor- en tegenstanders gesproken (inclusief de eigenaren).  We hebben dus een compleet beeld. Op basis van dit beeld hebben wij onze visie uitgesproken op basis van ons verkiezingsprogramma. Het is aan de burgers om onze visie te beoordelen. De burger heeft dus wat te kiezen op 3 maart.

Labels

« Terug

Reacties op 'Eikenlaan/Wilgenlaan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.