Kanaallocatie

woensdag 09 juni 2004 13:45

De fractie van de ChristenUnie/SGP heeft in de commissievergadering aangegeven, het zogenaamde boerderij-ontwerp voor de Kanaallocatie erg mooi te vinden. Dit ontwerp sluit aan bij het buitengebied, voldoet aan de opdracht die is meegegeven en ook de bouwhoogte past en kan hier.

In de bocht van de Randweg-Middenweg, tegenover de start, is een mogelijkheid gevonden om woningen te realiseren. Drie architectenbureau’s hebben hiervoor een ontwerp ingediend. Van de ontwerpen heeft een publieke presentatie plaatsgevonden, de ontwerpen hebben ook meerdere malen in de kranten gestaan.

Het college heeft uiteindelijke gekozen voor het zogenaamde boerderij-model van bureau Op ten Noort-Blijdenstein uit Utrecht, een ontwerp waarin 54 appartementen te realiseren zijn, zowel koop als huur. Onze fractie heeft aangegeven dit model prachtig te vinden.

Verschillende andere partijen gaven aan het  model te hoog te vinden of hadden andere praktische bezwaren. De wethouder overlegt nu eerst met de architect of er nog aanpassingen in het ontwerp mogelijk zijn. Het onderwerp komt in het najaar dan opnieuw aan de orde.

Labels
Fractie

« Terug

Reacties op 'Kanaallocatie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.