Arbeidsplicht en reïntegratie

dinsdag 01 juni 2004 14:18

Er is een nieuwe wet Werk en Bijstand. De gemeentes moeten veel dingen zelf gaan regelen.
Ook Leusden is met de uitvoering bezig. Een van de onderdelen betreft de reïntegratie. Maar ChristenUnie/SGP signaleert wel een pijnpunt: de arbeidsplicht van ouders van eenoudergezinnen met jonge kinderen.

Er is een nieuwe wet Werk en Bijstand. De gemeentes moeten veel dingen zelf gaan regelen. Ook Leusden is met de uitvoering bezig. Een van de onderdelen betreft de reïntegratie. Maar ChristenUnie/SGP signaleert wel een pijnpunt: de arbeidsplicht van ouders van eenoudergezinnen met jonge kinderen.

Volgens de wet werk en bijstand, moet in beginsel iedereen werken. Werkeloos zijn? Je krijgt inderdaad wel een uitkering maar je hebt de plicht om werk te gaan zoeken. Prima.

Maar als je alleenstaande ouder bent en je hebt jonge kinderen?
Volgens de regeling die er in Leusden moet komen, geldt de arbeidsplicht iedereen. In individuele gevallen kan er ontheffing zijn van die arbeidsplicht.
In de raadscommissie van afgelopen 26 mei, vroeg Jan Schouten er de wethouder naar: “Wilt u bij alleenstaande ouders van jonge kinderen, de keuze aan de ouders laten of ze willen werken of voor hun kinderen willen zorgen”?

De wethouder heeft in zijn antwoord aangegeven dat met deze vraag zeer welwillend zal worden omgegaan. Voor wethouder de Kruijf  is de verantwoordelijkheid van ouders voor de opvoeding van de kinderen, een belangrijk uitgangspunt. Ouders moeten dat dus ook waar maken

Labels
Fractie

« Terug

Reacties op 'Arbeidsplicht en reïntegratie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.