Variantenstudie Maanweg

woensdag 09 juni 2004 13:30

Op 27 mei is in de commissie Ruimtelijke Inrichting uitgebreid stilgestaan bij de variantenstudie over verlegging van de Maanweg. Onze fractie heeft zich nog niet uitgesproken voor een variant, maar wil eerst meer informatie hebben. Op 2 september zal in een extra vergadering bij alle perikelen rond de Maanweg worden stilgestaan.

In het voorjaar van 2003 is de ontsluiting van de Tabaksteeg in de gemeenteraad aan de orde geweest. De raad vindt het erg belangrijk dat de ontsluiting goed is geregeld voordat de mensen in de wijk gaan wonen. Daarom is aan het college opdracht gegeven te bestuderen op welke wijzen er aan de Maanweg iets gedaan kan worden. Het college heeft op 11 mei de raadsleden en omwonenden geinformeerd over de uitkomsten van dit onderzoek. Tevens heeft het college toen aangegeven welke variant haar voorkeur had. Dat was in dit geval de zogenaamde B-variant, waarbij de Maanweg achter de huizen langs komt te lopen en langs de Heiligenbergerbeek.

Onze fractie heeft in de vergadering van de commissie aangeven niet blij te zijn met het feit dat het college al een voorkeur heeft uitgesproken. De raad heeft opdracht tot het onderzoek gegeven en wil dus ook de gelegenheid krijgen een eigen voorkeur uit te spreken.

Ook willen wij graag nog meer informatie rond de varianten ontvangen en willen we ook graag de argumenten van de omwonenden horen. Tenslotte vinden wij het van belang dat tegelijkertijd het probleem op de Arnhemseweg wordt aangepakt. Wij hebben ons dus nog niet uitgesproken voor een variant.

Graag horen wij hierover ook uw mening. 
U kunt reageren, via deze email adressen K.E. Pouwels en/of  E. Douma .
Labels
Fractie

« Terug

Reacties op 'Variantenstudie Maanweg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.