Realisatie 2e sporthal

Sporthaldinsdag 07 juli 2015 19:59

Eindelijk zijn wij dan zo ver, dat de realisatie van de sporthal op korte termijn – wat ons betreft - kan aanvangen.

Dit college heeft het gelukkig weer opgepakt en nu ligt er een gedegen plan voor ons. Er komt een sporthal die voldoet aan de eisen van NOC*NSF en ook nog een turnhal voor Impala. Het programma van eisen geeft ons voldoende inzicht om hierin mee te gaan.

Parkeren

Een extra aandachtspunt is voor ons de parkeergelegenheid. Bij grote evenementen zal de parkeerdruk hoog of misschien wel te hoog zijn. Wij roepen het college op hier de vinger goed aan de pols te houden.

De Berkelwijk en De Meent

Dat door de komst van deze 2e sporthal de gymzaal aan de Berkelwijk en de sportzaal De Meent niet gehandhaafde kunnen worden is een logisch feit. Dit is in de nadere toelichting van het raadsbesluit duidelijk beschreven.

De fractie van ChristenUnie/SGP vraagt wel nadrukkelijk aandacht voor de inschakelen van bewoners bij het – in de toekomst – in te vullen gebied. Maar ook voor het geschikte plaats voor ’t Binnenhuys.

Financiën

De financiële paragraaf riep bij ons toch wel enige vragen op.

De afspraak in het CoalitieUitvoeringsProgramma CUP was, dat wij 2 miljoen ter beschikking zouden stellen voor de 2e sporthal en nu blijkt dat het bijna 2,9 miljoen gaat kosten. Na uitgebreidere informatie van de wethouder blijkt het nu toch een ander plan te zijn dan waarover wij in 2014 spraken.

Een grote sporthal én een turnhal, zodat iedereen aan zijn trekken komt. Dit vraagt natuurlijk een ander financieel plaatje. De kosten worden gedrukt doordat de gymzaal in de Berkelwijk nu ook kan vervallen. Samen met de vrijval van de Meent dalen de kapitaallasten.

In het financiële plaatje houdt de wethouder rekening met een positief resultaat van 4.000 euro. Wij hebben begrepen dat elk positief resultaat van deze 2e sporthal ten goede komt aan de gemeente. In onze ogen kan dit resultaat dan ten goede komen aan de algemene reserve.

Planning

Voor wat de planning betreft vragen wij aan het college hier voortvarend mee aan de slag te gaan. Hoe eerder alles gereed is hoe beter, vooral om de nood van de verenigingen te lenigen.

Onze fractie hoopt dat het lukt om lokale bedrijven dit werk te gunnen en roepen hen dan ook op om – eventueel met anderen – dit op te pakken.

Duurzaamheid is een hot item. Ook voor een sporthal is het van belang dat er energiebesparende maatregelen worden getroffen. Wij kijken uit naar de mogelijkheden welke gepresenteerd zullen worden.

Over communicatie heb ik al wat gezegd. Dit blijft een belangrijk punt en wij zullen dat kritisch blijven volgen.

De fractie van de ChristenUnie/SGP kan zich vinden in het voorgesteld raadsbesluit en wensen allen die hieraan hun medewerking gaan verlenen c.q. het werk gaan uitvoeren heel veel succes toe.

Labels

« Terug

Reacties op 'Realisatie 2e sporthal'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.