Niet bezuinigen ten koste van minima

wasmachinedinsdag 28 september 2010 13:48

Voor donderdag 23 september stond de nota minimabeleid op de agenda van de raadsvergadering. Dit punt is echter van de agenda gehaald.
Karolien Pouwels heeft namens een groot deel van de raad laten weten niet in te kunnen stemmen met het voorstel zoals het college de raad had toegestuurd. Wij willen dat een beleidswijziging voor deze doelgroep geen bezuiniging inhoudt.

Voor donderdag 23 september stond de nota minimabeleid op de agenda van de raadsvergadering. Dit punt is echter van de agenda gehaald. Karolien Pouwels heeft namens een groot deel van de raad laten weten niet in te kunnen stemmen met het voorstel zoals het college de raad had toegestuurd. Wij willen dat een beleidswijziging voor deze doelgroep geen bezuiniging inhoudt.

Wij streven naar een budget-neutrale operatie op persoonsniveau. We willen dat de regeling verbeterd wordt voor met name de groep ouderen/chronisch zieken en gehandicapten. We willen dat ook nog eens goed gekeken wordt of de vergoeding van de ziektekosten, de witgoedregeling en de regeling voor gezinnen met kinderen niet beter kunnen.

En we ontvangen graag een transparante nota, waarin alle beleidswijzigingen duidelijk op een rij worden gezet. Zodat de raad maar ook alle geïnteresseerden begrijpen wat er volgend jaar gaat gebeuren met de uitkeringen.

Daarnaast bleek dat in de berekeningen een fout was gemaakt, waardoor een bedrag van 50.000 euro meer beschikbaar is. Wij zijn van mening dat dit bedrag wel weer terug moet vloeien naar de minima.

De raad heeft het college daarom verzocht de nota terug te nemen en met een nieuw voorstel te komen.

In november kunnen we in de raad een aangepaste nota behandelen.

Labels

« Terug

Reacties op 'Niet bezuinigen ten koste van minima'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.