nieuwsflits nummer 11

woensdag 31 oktober 2007 20:34

Hoe veilig is het in Leusden?
Jan Schouten eet in het Binnenhuys.
Wat doet Amfors in Leusden?
Meepraten over 'sociale samenhang in Leusden'?
Lees onze nieuwsbrief!

Nieuwsflits 11     fractie ChristenUnie/SGP

Fractienieuws

In deze Nieuwsflits nummer 11 belichten we kort een paar zaken uit de gemeentepolitiek.

Veiligheidsbrief

In de raadsvergadering van 11 oktober kwam het veiligheidsbeleid voor de komende twee jaren aan de orde.  Met name de VVC, de veel voorkomende criminaliteit, kreeg aandacht.  Daarbij moet je denken aan autokraken, fietsdiefstal en woninginbraken.  In Leusden is die veel voorkomende criminaliteit nogal toegenomen. In de Raad pleitte onze fractie ervoor vooral aandacht te geven aan preventie.  De beste preventie is het als we als burgers er eens mee beginnen goed op te letten wat er om ons heen gebeurt.  Op een vraag vanuit onze fractie werd geantwoord dat Leusden ongeveer 55 euro per bewoner per jaar uitgeeft aan veiligheid. In vergelijkbare gemeentes is dat slechts een fractie meer. Overigens, Leusden schijnt een tamelijk veilige gemeente te zijn. 

Binnenhuys
In de wijk Groenhouten is een scholeneiland.  Achter die scholen is een sporthal, de Meent.  Bij die sporthal stond een café.  Rond dat café is de laatste jaren veel gedoe geweest.  Inmiddels heet het ’t Binnenhuys.  Het is een soort buurtcentrum geworden en het wordt “gerund” door Leusden actief. Jan Schouten was er onlangs te gast.  Eerst werd een door vrijwilligers bereide maaltijd genoten.  Dit in gezelschap van vrijwilligers en andere gasten die vaker van ’t Binnenhuys gebruik maken.  Na de maaltijd was er een ontmoeting met de directeur (Nardi Eijsberg) en enkele bestuursleden van Leusden Actief.  Deze stichting zetelt in Larikslaan 2. Ze houdt zich bezig met ondersteuning van vrijwilligerswerk, sport en welzijn.  Een leerzame ontmoeting met actieve mensen

 

Amfors
Jan Overweg ging op bezoek bij  de stichting Amfors te Amersfoort. Amfors maakt zich sterk voor de arbeidsintegratie
van gehandicapte en niet-gehandicapte medewerkers in een bedrijfsmatige, commerciële werkomgeving. 
We mochten een kijkje in de keuken nemen en zagen hoe de mensen bezig waren. Zo was een afdeling bezig met het verzendklaar maken van brieven en pakketjes. Een andere afdeling was bijv.  bezig met machientjes om de repen aanmaakblokjes in stukken te breken, daar ze in Zweden deze blokjes kant en klaar geleverd willen hebben. Een deel van de mensen werkt buiten het bedrijf bij bijvoorbeeld Eemsfors. In Leusden kennen we de witte busjes van Eemfors die het openbaar groen onderhouden. De marges zijn klein, maar er wordt verdiend door Amfors, 

  

Wijkavonden
De komende tijd worden een aantal wijkavonden gehouden over ‘Leefbaarheid en sociale samenhang’. Wij proberen daar als fractie steeds bij aanwezig te zijn. Het zou fijn zijn wanneer we op die avonden ook veel leden van ons mogen ontmoeten. Dat hoeft dan niet onmiddellijk als partijlid te zijn, maar ook gewoon als betrokken wijkbewoner. En als u zaken uit uw wijk ook graag met ons wilt bespreken, kom dan vooral naar ons toe. Het is fijn wanneer we in heel Leusden onze ‘oren en ogen’ hebben.

 

Meedenken in de fractie
Dit voorjaar nam Eise Douma afscheid van de fractie in verband met het feit dat hij ontslag had genomen als raadslid. Al voor zijn afscheid was Gert Jan Bosland in verband met zijn veeleisende werkkring gestopt.  De fractie bestaat op dit moment nog uit 4 mensen:  Karolien Pouwels,  Jan Overweg , Jan Schouten en Gerrit Veldman. De fractie zou het bijzonder op prijs stellen als er versterking zou komen. 
Wie het belangrijk vindt om een steentje bij te dragen aan het bestuur van de gemeente , wordt van harte uitgenodigd eens langs te komen. 
Een belletje om te informeren kan ook altijd.

 

Hieronder kunt u onze nieuwsbrief downloaden. Voor het lezen heeft u een pdf-reader nodig.

Labels

« Terug

Reacties op 'nieuwsflits nummer 11'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.