Leusden, 12 juli raadsvergadering

dinsdag 23 oktober 2007 16:27

Een sluitende begroting in Leusden, maar is hij echt sluitend?


Begroting is helaas niet sluitend!
Leusden heeft voor het eerst volgens de wethouder een sluitende
meerjarenbegroting.
De ChristenUnie-SGP is het hier niet mee eens.
Het college gebruikt nl. 1,1 miljoen van Remumiddelen om de begroting
sluitend te maken.
De Remu lijkt een melkkoe, maar de melk is op en we zijn begonnen om de koe te slachten. Of om in de metafoor van Ton Voortman mee te gaan: elk jaar groeien er nieuwe pruimen aan mijn boom, maar zijn er elk jaar ook weer Remumiddelen?
CU-SGP is hier vierkant tegen. Vanzelfsprekend is het goed om zo nu en dan iets extra te doen, maar dat moet dan wel zichtbaar en concreet zijn in de
samenleving.
Ik heb opgeroepen om de Remumiddelen met rust te laten; alleen uitgeven aan zaken die we extra doen. De verbouwing van de raadszaal en het verminderen van zwerfaval en hondenpoep zijn goede bestedingen. De oppositie ging mee, maar de coalitie liet het helaas afweten.

Onderhoud openbaar groen
Via de wethouder hebben we ingebracht dat een groot bedrijf in Leusden graag het openbaar groen rondom zijn bedrijf zelf zou willen beheren. Na overleg is dit geregeld; een duidelijke win-win situatie. De ondernemer wilde graag een nette omgeving en de gemeente kon op deze manier kosten besparen. In een motie hebben we het college gevraagd om meer ondernemers te stimuleren dit voorbeeld te volgen. De motie werd unaniem aangenomen.

Blije doos
Aan het einde van mijn betoog mocht ik wethouder Salverda de blije doos aanbieden als ondersteuning van zijn voorgenomen 'hondenbeleid'. 
Geef elke inwoner een blije doos als ze voor het eerst een hond hebben Doe in de doos alles wat nodig is om de hond goed te verzorgen en geef
aanwijzingen hoe we in Leusden omgaan met hondenpoep.
Nu krijgen de mensen een folder waarin staat dat ze hondenbelasting moeten betalen en dat zal niet tot vreugde stemmen. De blije doos zal hier verandering in aanbrengen.  

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht