Samen in Leusden

20211110 CU-SGP Leusden - Mark vd Kooi nr 002.jpgvrijdag 15 april 2022 13:25

De ChristenUnie-SGP Leusden voerde tot half april enkele gesprekken met de drie formerende partijen voor de beoogde coalitie. Daaruit komt naar voren dat de ChristenUnie-SGP niet verder gaat in een constructie met Lokaal Belangrijk, CDA en VVD. Met name het niet mogen leveren van een wethouder bleek een taai punt. 

“Als ChristenUnie-SGP Leusden hadden we graag onze verantwoordelijkheid genomen om mee te doen in een nieuw college. Maar helaas gaat dat niet door” aldus fractievoorzitter Mark van der Kooi. “Voor ons zijn duurzaamheid en zorg voor vluchtelingen heel belangrijk. De zorg voor mens en schepping zijn onze prioriteit. We kunnen niet anders dan daar goed voor zorgen.” 

Niettemin blijft de ChristenUnie-SGP Leusden graag constructief meedenken met het nieuw te vormen college. “Ook in de oppositie kun je goed meedoen om de belangen van onze Leusdense inwoners te behartigen. Wij willen meedenken en blijven werken aan goede jeugdzorg, een veilige toekomst voor de Leusdense jeugd en een warm welkom voor alle vluchtelingen. Daarin werken we graag nauw samen met alle andere partijen die een ruimhartige benadering van de zorgvraag van onze inwoners een warm hart toedragen.”

Labels

« Terug