Samen rond Leusden

fractie in de stal feb 2022.jpgmaandag 14 februari 2022 20:31

Op een koude februari-ochtend toog de fractie van ChristenUnie-SGP naar boerderij Tussen de Hagen. Een mooi biologisch boerenbedrijf, met een gedreven jonge boer die gepassioneerd kan vertellen over het boerenbestaan en verduurzaaming van zijn agrarische bedrijf. Een bedrijf dat al generaties lang door zijn familie is gerund. 

Als ChristenUnie-SGP zijn we trots op onze lokale boeren en geloven in hun kracht. Onmisbaar voor ons voedsel en met een belangrijke rol in natuurbeheer en behoud van het landschap. Daarbij juichen we ontwikkelingen naar biologische- en natuurinclusieve landbouw toe en zien graag grondgebonden veeteelt. 

De ChristenUnie-SGP is blij met ons prachtige buitengebied. Leusden is een prachtig groen gebied. Maar recreatie, natuurontwikkeling, energietransitie en woningbouw zorgen soms voor hevige veranderingen. Ook staat onze agrarische sector onder grote druk door een veelheid aan regels en ruimtegebrek. 

Bij vrijkomende agrarische bebouwing, door bedrijfsbeëindiging, willen we passendelandschapsinvulling. Waar mogelijk bieden we ruimte aan recreatieve functies op erven. Debijbehorende grond behoudt een agrarische functie. Heronder een aantal belangrijke punten uit ons verkiezingsprogramma. 

De ChristenUnie-SGP zet zich graag in voor de agrarische sector door: 
- Boeren al vroeg te betrekken bij alle ontwikkelingen in het buitengebied. 
- Oplossingen voor verduurzaming te ondersteunen. 
- Natuurontwikkeling binnen bestaande natuurgebieden en natuurinclusieve landbouw te bevorderen. 
- Op vrijkomende boerenerven ruimte te maken voor knooperven en creatieve woonvormen. 
- Een soepel beleid bij vergunningen te bepleiten voor boeren en tuinders 
Graag behouden we onze onmisbare voedselvoorzieners rondom Leusden! 

Labels

« Terug