Raadsvergadering 30 mei 2013

zondag geslotendinsdag 04 juni 2013 21:43

Een korte raadsvergadering over de projecten in Leusden. In de actualiteit ging het met name voer het plastic afval. En ja, ook de zondagsopening werd geagendeerd door de liberale stromen in de raad.

Plastic afval
In leusden brengen we ons plastic afval naar de ondergrondse containers. Maar op sommige momenten is er kennelijk teveel afval. Verschillende partijen vroegen aandacht voor dit probleem. Maar de wethouder gaf aan dat hij er niets aan kan doen. Soms is de container verstopt omdat er ander afval dan plastic wordt gedeponeerd. Extra legen kost meer en zal niet of nauwelijks effect hebben.

Zondagsopening van winkels
De VVD zit op het vinkentouw als het gaat om de zondagsopening van winkels. Vanaf 1 juli mogen gemeenten daarover besluiten. Maar omdat de huidige verordening dan vervalt, mogen de snackbars en soortgelijke gelegenheden niet eerder open dan dat er een nieuwe verordening is.
De VVD diende daar een motie voor in. Wat ons betreft onzin, want de nieuwe verordening zal waarschijnlijk op 11 juli worden vastgesteld. We hebben het dus over 1 zondag. Mooie kans om een zondag volledige rust in Leusden te hebben. Maar we waren de enige partij die tegen was. In juli de vervolgdiscussie over de nieuwe regeling voor de zondag.

Projecten in Leusden
Iedereen kan zien dat de projecten in Leusden vertragen of zelfs stil liggen. Veel Leusdenaren hebben het vaak over bijv. De Plantage waar alleen wat ‘zielige’ boompjes staan. Geen ondernemer die hier een spade in de grond steekt. Helaas! In de openbare notitie over de grondexploitaties blijkt dat Leusden in de afgelopen periode weer voor een miljoen moet afboeken. Jammer, maar daar is niet veel aan te doen. Via een motie die unaniem wordt ondersteund, roepen we het college op om creatief te worden. Probeer de projecten weer in beweging te brengen.
Ik vraag extra aandacht voor De Biezenkamp. We zien het college alles in het werk stellen om dit project af te maken. We hebben als raad het middel ‘onteigening’ meegegeven. We willen dit project in beweging krijgen. Maar dit gaat moeilijk. De pers is er gelukkig ook mee bezig. De laatste eigenaren willen echter niet bewegen. In de raadsvergadering roep ik de eigenaren op om over hun eigen schaduw heen te stappen in het belang van Leusden.  Daarna volgt er nog een besloten bijeenkomst. Dit doen we liever niet, maar m.i. is het even nodig. 

Koning Willem Alexander
Achter de burgemeester hangt een prachtige foto van onze koning. Complimenten dat dit zo snel is geregeld!

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Raadsvergadering 30 mei 2013'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.