Leusden-zuid en Tabaksteeg

tabaksteeg-2amaandag 15 februari 2010 23:23

De bakfietsen gingen op weg naar het zuiden van Leusden. In Leusden-zuid en de Tabaksteeg werden we warm ontvangen.

Leusden-Zuid en de Tabaksteeg

De winter gaat maar door en het was koud op de bakfietsen.
Maar we werden warm ontvangen in Leusden-Zuid. Een mooie wit besneeuwde  en ruime wijk. Met zes man/vrouw sterk trokken we de wijk in. Onze partij is geen vreemde in deze wijk. Als we alle koffie hadden aangenomen die ons werd aangeboden, dan waren we niet aan de Tabaksteeg toegekomen.

Woningbouw
De bewoners van Leusden-Zuid zijn bang dat alle bijzondere functies de wijk uitgaan. Leusden-Zuid wordt een woonwijk zonder voorzieningen. Als het aan de ChristenUnie-SGP ligt, dan blijft er een aantal voorzieningen in stand. Graag zouden we een ontmoetingscentrum als ‘De woelige hoek’ in de wijk behouden en ook een woonzorgvoorziening zou het goed doen in deze wijk.
Het MFC komt in de Tabaksteeg, maar een bewoner wees ons op de overlast die in Leusden-Zuid kan ontstaan als er geen goede voorzieningen komen voor het brengen en halen van kinderen. Lopen of fietsen blijft natuurlijk de voorkeur verdienen, maar als dat niet kan zou een kiss-and-ride strook problemen kunnen voorkomen.
Leusden-Zuid kan op onze steun rekenen.

Bieshaar
Er is veel onduidelijkheid over het winkelcentrum ‘De Bieshaar’. De winkels zullen naar de Tabaksteeg gaan, maar wat komt er als vervanging?  Dit is lastig, daar deze grond in handen is  van een projectontwikkelaar. Maar de gemeente kan iets zeggen over het bestemmingsplan, dus het gaat ons niet overkomen. De ChristenUnie-SGP zou er wel een speciale woonzorg voorziening willen zien in combinatie met wat woningen.

Hondenpoep
‘Vreselijk’ vond één van de bewoners. De Roo van de Alderwerelt laan lijkt wel een hondenpoepstraat. Daar willen we graag wat aan doen. Het hondenbeleid willen we aanscherpen en goed handhaven.

Tabaksteeg
Een prachtige wijk die echt vorm heeft gekregen. Wel een grote tegenstelling met de ruimte die in Leusden-Zuid is. Veel openbare ruimten (brede straten en plantsoenen), maar kleine tuinen in het algemeen. Het is te merken dat er meer woningen zijn gebouwd dan oorspronkelijk de bedoeling was.  De bewoners zijn heel tevreden over hun woonwijk.  De ontsluiting is nog niet goed geregeld, maar dat zal een kwestie van tijd zijn.

Fietspad Tabaksteeg
De mensen verbazen zich erover dat het fietspad nog steeds niet geopend is. Mooi dat er borden staan dat het fietspad dicht zit, maar waarom moet het zo lang duren. In Amsterdam maken ze bouwputten direct langs de stoeprand en je kunt er gewoon blijven lopen. In Leusden doen ze gewoon het fietspad maandenlang dicht.
We hebben hier al een aantal keren naar gevraag in de raad, maar het vaste antwoord is dat het niet open kan uit veiligheidsoverwegingen. We gaan het in de nieuwe raad nog een keer aan de orde stelen.

Labels

« Terug

Reacties op 'Leusden-zuid en Tabaksteeg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.