Zorgen om kazerne in Achterveld

brandweerkazernemaandag 11 augustus 2008 20:29

LEUSDERKRANT 08-08-2008 - De fracties van de ChristenUnie/SGP en de VVD hebben gevraagd om een extra vooralsnog besloten bijeenkomst van de gemeenteraad. Ze zijn bezorgd over de gang van zaken rond de nieuwbouw van de brandweerkazerne in Achterveld.

Zorgen over nieuwe kazerne
Fracties vragen college om uitleg gang van zaken

Beide partijen willen exact weten hoe de vork in de steel zit voor ze een oordeel over de gang van zaken trekken. De hele kwestie zit hen echter niet lekker. Zij stellen de veiligheid van Achtervelders centraal en vinden dat de brandweerkazerne er zo snel mogelijk moet komen.

Naar aanleiding van opmerkingen van burgemeester De Vet over de stand van zaken, publiceerde de Leusder Krant twee interviews met eigenaren van een woning en de wethouder. De fracties van de ChristenUnie/SGP en de VVD verzochten daarna om een extra zitting, die waarschijnlijk in september zal plaatsvinden.

Doordat de kazerne vlak bij het huis gebouwd zal worden heeft de gemeente moeite de bouw te realiseren. De bewoners willen hun huis voor een marktconforme prijs verkopen, zodat de kazerne gebouwd kan worden. De gemeente vindt de vraagprijs echter te hoog en zegt dat zij niet meer kan betalen.

Er is een patstelling ontstaan, waarbij beide partijen elkaar verwijten dat ze zich star en onredelijk opstellen. Hierdoor dreigt de bouw van de kazerne op de lange baan geschoven te worden.

De gemeente heeft bij monde van burgemeester De Vet aangegeven dat zij niet meer wil onderhandelen en dat ze procedurele weg gaat kiezen. Dit kan enkele jaren duren. Bovendien zijn de bewoners overtuigd dat zij in hun recht staan en niet zullen verliezen.

De nieuwbouw is noodzakelijk omdat de huidige kazerne niet meer aan de ARBO-normen voldoet en veel te klein is. De gemeenteraad vindt dat een ongewenste situatie.

   
 
Naar Pag 5
Vorig Art
Volgend Art
Print Pagina
Labels

« Terug

Reacties op 'Zorgen om kazerne in Achterveld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.