Uw zorg is onze zorg

Uw zorg onze zorgvrijdag 18 december 2015 07:06

In verkiezingstijd deelden wij taarten uit met deze slogan. Met het uitbrengen van de Monitor Sociaal Domein in de raad op 15 december geven we aan dat uw zorg nog steeds onze zorg is. In de Monitor kunnen we de ontwikkelingen in de zorg voor de inwoners nog beter in de gaten houden. Een grote wens van de ChristenUnie-SGP.

Want er verandert veel in Leusden. Er zijn tot nu toe geen officiële klachten binnengekomen maar er zijn wel degelijk zorgen bij mensen.

Er is een gemeentelijke monitor die prachtige cijfers kan leveren over geleverde zorg, voorzieningen, aanvragen, uitkeringen, aantal cliënten, instroom en uitstroom, type verwijzingen, wachtlijsten.

Maar wat we vooral belangrijk vinden is het verhaal achter de cijfers. We hebben met elkaar een ambitie met doelstellingen bedacht in 2013. Maar kan iedereen op eigen wijze deelnemen aan de samenleving? Voelen inwoners zich thuis, groeien kinderen veilig en gezond op, kunnen alle mensen in hun levensonderhoud voorzien? Zijn er voor mensen met beperkingen voldoende mogelijkheden om te participeren? Voelen mensen zich verantwoordelijk voor elkaar? Is het sociaal vangnet adequaat?

Zo hebben we het met elkaar bedacht en op papier gezet en de komende jaren willen we intensief ophalen of dit lukt. Of onze doelstellingen haalbaar zijn en daarmee geen mensen tussen wal en schip vallen.

In deze monitor willen we proberen verhalen en ervaringen van mensen boven tafel te krijgen. Willen we mensen vragen voorleggen, maar heel duidelijk zonder te veel te belasten. Dus niet meer lijstjes dan strikt noodzakelijk. Maar doen we een poging om papieren beleid te vertalen naar de gewone werkelijkheid bij de mensen thuis.

Dit alles omdat de zorg van de inwoners ook onze zorg is!

En iedereen die ons mee wil helpen, van harte welkom. Deel uw zorgen of goede ervaringen met ons.  

Vooral de mensen die dagelijks in aanraking komen met de veranderingen in (jeugd)zorg en participatie, we horen graag van u!

Labels

« Terug

Reacties op 'Uw zorg is onze zorg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.