Niet bouwen in het Langesteeggebied!

langesteeg-2maandag 17 maart 2014 07:48

De ChristenUnie-SGP is tegen het bouwen in het gebied rondom de Langesteeg.
Dit gebied is primair bedoeld voor agrarische activiteiten, natuurontwikkeling (ecologische zone) en recreatie. We willen onze boeren graag de ruimte bieden in ons buitengebied. Zij hebben recht op voldoende grond voor agrarische ondernemingen.

De Langesteeg ligt vlak naast de schoolsteegbosjes. Dit prachtige natuurgebied willen we verder versterken. We weten dat het bedreigd wordt door verdroging. Dit moeten we voorkomen. Er zal geld nodig zijn om dit natuurgebied in stand te houden. De projectontwikkelaars willen dit gaan betalen als ze woningen mogen bouwen. Jan Overweg geeft aan dat de ChristenUnie-SGP hier niet aan mee wil werken. We kunnen ons wel voorstellen dat er op plekken langs de Hamersveldseweg waar het kan een aantal woningen worden gebouwd, maar dit mag niet ten kosten gaan van het gebruik van het gebied door de boeren of ten koste van de natuur of de recreatie. Het belang van de projectontwikkelaars is dit gebied is van ondergeschikt belang.
Daarnaast vinden we dat we eerst onze projecten die in de steigers staan moeten afbouwen. In de woonvisie staat dat we tot 2022 geen extra woningen nodig hebben in Leusden. Laten we met de inwoners van Leusden de discussie aangaan waar in Leusden er nog plek is om na 2022 woningen te bouwen. Wat ons betreft hoort de Langesteeg daar niet bij.

Labels

« Terug

Reacties op 'Niet bouwen in het Langesteeggebied!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.