Verder met de Maanweg (2)

donderdag 09 juni 2005 13:47

Op 23 juni besluit de raad met welke voorkeursvariant het college verder mag. De ChristenUnie/SGP stemt in met de keus voor de A-variant. De argumenten en de vragen die er nog zijn, kunt u hier lezen.

Het wordt voor Leusden tijd om een keus te maken en dat dat nodig is is duidelijk. Tevens is tempo nodig, want op de huizen en ontsluiting Tabaksteeg wordt met smart gewacht. En de verkeerssituatie Maanweg / Arnhemseweg vraagt ook om actie.
Voor de ChristenUnie/SGP  vallen de varianten B en H sowieso af, B benadeelt veel te veel mensen, H is niet te verkopen (al maakt het voor de fractie bij H niet uit of het nu om een woning van 2 miljoen gaat of van 2 ton waar mensen al jarenlang met veel plezier wonen); als het blijkbaar verkeerstechnisch niet een ideale oplossing is, moeten we dat niet doen.
 
Bij A hadden we ook onze vraagtekens, want een weg door een mooi stukje natuur aanleggen kun je niet zomaar doen. Echter, als je wilt dat Leusden zich blijft ontwikkelen, als er huizen gebouwd worden, dan moeten er ook wegen aangelegd worden. En anderzijds zijn we in Leusden ook actief bezig met het versterken van het groene karakter van Leusden (bv. De Schammer) dus dat is zeker geen ondergeschoven kindje voor ons.
Door variant A wordt het Heiligenbergerbeekdal aangetast, maar met de nodige aanpassingen een groot deel van de natuurwaarde gehandhaaft kunnen blijven. Wat ons betreft geen bomen etc, hou het open landschap in stand en uiteraard gaat het niet volgebouwd worden met huizen!
Dus de weg op zich, dus stukje Maanweg - Arnhemseweg akkoord.

Een volgende stap is de aanpassingen die wellicht gedaan moeten worden rond de huizen/wegen langs Arnhemseweg. Hierover zijn geen gesprekken geweest met de meeste mensen.
Deze aanpassingen zijn echter niet los te zien van de huidige stoplichten in de kruising Arnhemseweg – Maanweg. De indruk wordt gewekt dat die stoplichten moeten verdwijnen, maar waarom? Wat ons betreft gaan wij er vanuit dat deze stoplichten in tact blijven, dat levert waarschijnlijk een enorme besparing in de kosten op. Wij hebben graag dat de gemeente hierover actief in gesprek gaat met provincie en vervolgens ook met de burgers.

Verder met de Maanweg (1)

Labels
Fractie

« Terug

Reacties op 'Verder met de Maanweg (2)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.