raadsvergadering 08 juli 2008

dierentehuiszaterdag 12 juli 2008 20:11

Asielzoekerscentrum blijft onderwerp van gesprek, de woonvisie zorgt voor discussie, brandweer regionaliseert en het dierentehuis zorgt voor verdeeldheid.

AZC
We dachten dat het geregeld was, maar niets bleek minder waar. Het landelijke orgaan van de centra ging niet akkoord met de voorwaarden die de wethouder stelde. Zij willen een volwaardig centrum of geen centrum; een tussenweg is er niet.
De wethouder stelde voor het contract te verlengen tot 31-12-2009, zodat alle mensen die onder de pardonregeling vallen een vaste woonplek toegewezen hebben gekregen. Van te voren was duidelijk dat de volledige oppositie en het CDA hiermee akkoord zouden gaan. Echter voor een meerderheid was de PvdA noodzakelijk. Tot en met de vergadering was niet duidelijk was zijn gingen doen. Uiteindelijk dienden zij een amendement in om geen gezinnen met kinderen meer toe te laten. De vraag is echter of dit COA zal accepteren. Na een kleine schorsing trokken ze hun amendement in en gingen ze alsnog akkoord. Een pak van ons hart, want we moeten er niet aan denken om nu de mensen alsnog teleur te stellen. Belofte maakt schuld!

Woonvisie
Jan Schouten complimenteerde de wethouder met zijn inzet, maar over het resultaat is hij kritisch. Prachtige visie met hele mooie waarden als duurzaamheid en vitaliteit, maar is hij wel te concretiseren? Naar zijn mening stagneert de woningmarkt en daarom moeten we gaan sleutelen aan de rode contouren. We kunnen ze oprekken (elastiekjes) of we moeten er stukken bij pakken (touwtjes). Het CDA wilde absoluut (nog) niet sleutelen aan de rode contouren, maar kon niet voorkomen dat de woonvisie werd aangenomen.  

Brandweer
Het moet allemaal groter om het veiliger te maken. Alle gemeenten in Utrecht onder één brandweerdak. Voor onze fractie zijn twee dingen belangrijk:
* geef de vrijwilligers alle ruimte, ook in de nieuwe organisatie;
* houd de financiën in de hand.
De VVD kwam met een voorstel in deze richting. Na deze discussie ging de raad akkoord met het voorstel.

Dierentehuis Amersfoort
De financiering is rond, maar Leusden 90 kwam met het voorstel om extra geld te geven voor de inrichting van de behandelkamer van de dierenarts. Onze partij stond niet te trappelen, maar na uitleg van Rein van de Berg konden we hierin mee gaan. Leusden heeft in het verleden naar zijn zeggen veel te weinig betaald, waardoor het dierenhuis de nieuwbouw niet kon betalen. Door giften is de financiering goed gekomen, maar niet dankzij Leusden.
De raad ging echter niet akkoord en het blijft dus bij een eenmalige gift van € 10.000,- .

Rein van de Berg neemt daarna afscheid van de raad om plaats te maken voor zijn opvolger Harry Saalting. Jammer dat Rein gaat, daar zijn nuchtere inbreng broodnodig is in de raad.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'raadsvergadering 08 juli 2008'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.