Eise Douma Vertrekt als raadslid

dinsdag 01 mei 2007 20:50

Eise Douma zal per 1 juni stoppen als raadslid van de gemeenteraad in Leusden. Zijn opvolger wordt Jan Overweg (41). Hij draait al enige jaren mee in de steunfractie en vervult voor de fractie een belangrijke rol in de informatierondes.



Eise zal afscheid nemen in de raadsvergadering van 31 mei. Jan wordt geїnstalleerd in de raadsvergadering van juli. 

Op een receptie op vrijdag 15 juni, van 16.00 tot 18.30 uur in het Centrum voor Natuur en Milieu is er voor alle belangstellenden gelegenheid met Eise na te praten en met Jan kennis te maken.

Eise zit sinds mei 1995 in de gemeenteraad, als opvolger van Harm Offereins. Hij is fractievoorzitter van eerst GPV/SGP en later ChristenUnie/SGP geweest. Namens deze partijen heeft hij vier jaren alleen, maar de overige jaren gelukkig samen met Jan Schouten mogen werken. Het laatste jaar vervulde Eise in de raad ook de functie van voorzitter van het presidium.

Die 12 jaren raadslidmaatschap zijn voor Eise een van de belangrijkste redenen om te stoppen. Hij heeft het raadswerk met erg veel plezier en inzet gedaan. Hij heeft er in en om de raad ook grote waardering voor gekregen. Tweemaal is hij gekozen tot politicus van het jaar en ontving hij van de pers het zogenaamde uiltje. Ook de verkiezingsuitslag van maart vorig jaar liet zien dat zijn inbreng en standpunten in Leusden gezien en gewaardeerd werden.

Echter, na 12 jaar is het ook goed wanneer een ander het werk overneemt, aldus Eise. Een partij moet niet van jou als raadslid afhankelijk worden, en het is belangrijk wanneer er na verloop van tijd andere mensen naar voren komen die andere nuances in het debat aanbrengen. Er zijn meer goede vertegenwoordigers van de ChristenUnie.

Labels

« Terug

Reacties op 'Eise Douma Vertrekt als raadslid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.