Algemene politieke beschouwingen: Bloeien en groeien we nog genoeg in Leusden?

maandag 10 juli 2017 09:15

Op de laatste raadvergadering van dit seizoen stonden de algemene politieke beschouwing op de agenda. Onze inzet is nog steeds een bloeiend en sociaal Leusden, zoals ook in ons verkiezingsprogramma is opgeschreven. Dit voorjaarsdebat is dan ook een mooi moment om de jaarlijkse balans op te maken en te bekijken hoe verschillende zaken ervoor staan in onze gemeente.

Fractievoorzitter Karolien Pouwels gebruikte in haar beschouwing de metafoor van bloeiende akkerranden. Akkerranden die symbool  staan voor diversiteit, een gezond ecosyseem, voor financiele ruimte. Diversiteit zegt veel over onze kleurrijke bevolking met zoveel verschillende mogelijkheden. En zoveel verschillende activiteiten en initiatieven die er zijn.

 

Maar tegelijkertijd vraagt de ChristenUnie-SGP zich af: krijgt diversiteit wel genoeg de ruimte in onze gemeente? Bij deze beschouwingen hebben we aandacht gevraagd voor mensen die in armoede leven. Is de hulpverlening voor deze kwetsbare mensen wel goed geregeld? Want de zorg mag dan zijn geregeld maar problemen met financien worden nog te vaak niet meegenomen. Een motie die pleit voor meer samenhang in de hulpverlening werd met een raadsmeerderheid aangenomen.

 

Diversiteit past ook bij woningbouw. Want we zien dat er te weinig middeldure woningen zijn. Woningen waarvan de huurprijs bedraagt tussen 700 en 1000 euro. Een motie die het college verzoekt om met corporaties en beleggers in gesprek te gaan over de gezamenlijke mogelijkheden wordt uitgevoerd door het college.

 

In de afgelopen jaren hebben we veel van onze verkiezingspunten kunnen realiseren dankzij deelname in dit college.  Maar nog steeds zijn er zaken waar voor we aandacht voor vragen. Zoals de afstand die er is tussen mensen met een beperking en het bedrijfsleven. Dit kan nog beter. We blijven ons dan ook inzetten voor een Bloeiend en Sociaal Leusden! Voor iedereen!

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Algemene beschouwingen 2017 CU-SGP Leusden465,4 kBapplication/pdfdownload
Labels

« Terug