Wachten op de bus in Leusden

bus-2028172_1280donderdag 23 maart 2017 23:44

Wat is dat frustrerend! Als er openbaar vervoer in Leusden geregeld is, waar je nauwelijks invloed op hebt. Als inwoner niet, maar als gemeentebestuur ook niet.

Wat kregen we veel klachten binnen over die bus. We zagen het al aankomen want de bus reed niet meer door heel Leusden. Dat was de eerste grote klacht waarover we in 2016 al bij de provincie op de stoep stonden. Vervolgens bleek de bus ook nog eens niet op tijd te rijden of zelfs helemaal niet te rijden. Al vanaf dag 1 ging het mis. Ook de aangepaste dienstregeling begin maart bracht nog geen verbetering. Alle officiële kanalen vanuit het gemeentehuis richting provincie werden benut om de zaak aan te pakken. Zelfs de lokale SP meende iets aan de discussie toe te kunnen voegen door langs de deuren te gaan en op te halen of men het OV ook zo slecht geregeld vond.

Iemand vroeg mij: “Welke partij durft nu eens over zijn eigen schaduw heen te stappen en te gaan voor het algemeen belang!”.

Daarom heb ik op een avond alle Leusdense fractievoorzitters gebeld. Tijd voor actie mensen, we gaan de statenleden uitnodigen! Een actie die door allen van harte werd ondersteund en die we met elkaar hebben georganiseerd. Want de statenleden zijn in de provincie onze gesprekspartner. En de statenleden kunnen in de aanbesteding van het OV iets voor ons betekenen.

Dit leidde tot een succesvolle avond. De statenleden werd duidelijk , dat wij hier écht een probleem met de bus hebben. Vervolgens hebben zij ons punt stevig geagendeerd in hun eigen vergadering op het Provinciehuis afgelopen week.

Op 30 maart vindt een overleg plaats tussen de gedeputeerde van de provincie, wethouder Van Beurden van Leusden, de SMBL, leden van de staten- en raadsfracties en Syntus.

Ik hoop van harte dat er drie dingen gebeuren. 1. Dat toch de dienstregeling gewoon wordt uitgevoerd zoals die is neergezet: rijden en op tijd rijden. 2. Dat er tijdelijke maatregelen worden genomen om een aantal wijken beter te ontsluiten. 3. Dat richting december actie wordt ondernomen zodat de hele dienstregeling en route definitief verbeterd worden.

Karolien Pouwels-Koopman
maart 2017



Labels
Weblog

« Terug