Bouwen voor starters

Huis-kleinschalig-wonen-tek(2)donderdag 02 juli 2009 22:47


Jonge starters kunnen moeilijk een woning vinden in Leusden. De ChristenUnie-SGP wil hier iets aan doen.

Bouwen voor jonge starters

Inwoners van Leusden zijn voor het merendeel van mening dat Leusden meer moet bouwen voor jonge starters. Ook de verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen verschillen niet: bouwen voor starters. De coalitie (partijen die in het college zitten) hebben opgeschreven dat ze 400 woningen gaan bouwen in de periode 2006 – 2010 met speciale aandacht voor starters op de woningmarkt. En toch gaat het niet lukken op een klein aantal woningen na in de tabakssteeg en Achterveld.

Ja er is een poging ondernomen aan het einde van de Middenweg, maar daar waar de omringende buurt fel op tegen; en terecht!. Het plan is van tafel en er wordt een nieuw plan geschreven. Maar wat mij betreft kunnen ze daar meteen mee stoppen, want op zo’n postzegel kunnen hooguit 10 starterswoningen staan en dat is een druppel op de gloeiende plaat.

Maar waar dan wel?

Wat mij betreft niet in de groenstructuren van de verschillende wijken. Veel inwoners zijn in Leusden komen wonen omdat het zo groen is en dat willen we graag zo houden.

Ik denk dat de nieuwe verkiezingen o.a. over dit punt moeten gaan. Partijen moeten aangeven waar ze willen bouwen voor starters. Nu geen vage bewoordingen met aantallen huizen, maar concrete plekken.

Laat ik alvast een voorschot nemen. Wij willen bouwen voor starters op het AZC-terrein, zodra het AZC-centrum gesloten is. Wellicht kunnen we delen van de omgeving erbij betrekken om een respectabel aantal huizen neer te zetten. Ik denk dat de bedrijven in Leusden dit deel van Leusden graag afstaan aan nieuwe jonge inwoners. Zij krijgen op andere plekken (o.a. spieghel) nieuwe bedrijfsruimte.

Daarnaast denken we dat er in het buitengebied plekken zijn waar het kan. Nee geen grote woonwijken in het buitengebied, maar groepen  huizen passend in het landelijk gebied.

Is dit nieuw?

Nee, lees ons verkiezingsprogramma van 2006 en u treft de plannen daar al aan.

We dagen de burgers en partijen in Leusden uit om lef te tonen voor de jonge starters in Leusden.

Bouwen voor jonge starters en nu ook echt doen.

Jan Overweg (fractievoorzitter CU-SGP)

 

« Terug

Reacties op 'Bouwen voor starters'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.