Presentatie verkiezingsprogramma

DSCF0231-smallmaandag 14 december 2009 07:54

Voor een bloeiend en krachtig Leusden.
De ChristenUnie-SGP is klaar voor de nieuwe periode en heeft er zin in om weer aan de slag te gaan.

Maandag 14 december
Vandaag heeft de ChristenUnie-SGP partij in Leusden het verkiezingsprogramma gepresenteerd aan de pers. Lijsttrekker Jan Overweg begon met de slogan: ‘Voor een bloeiend en krachtig  Leusden’.

Bloeiend: Leusden bloeit door al het groen dat in en om uw woonomgeving is te beleven. Leusden bloeit ook wanneer burgers naar elkaar omzien en wanneer de overheid mensen helpt die dat nodig hebben.
Krachtig: We gaan uit van de eigen kracht van ons dorp en haar inwoners en willen ons eigen beleid bepalen.

De ChristenUnie-SGP maakte de afgelopen vier jaren geen deel uit van het college, maar was wel nadrukkelijk aanwezig.

Enkele concrete resultaten die door hun inbreng tot stand zijn gekomen:

  • Het AZC-centrum is langer open gebleven dan was gepland om de bewoners met status ruim de tijd te geven om een goede woonplek te vinden.
  • Het zwembad is Europees aanbesteed, hetgeen tot een groot financieel voordeel heeft geleid.
  • UMTS-masten moeten minstens 50  meter van de woonhuizen af staan.

Het nieuwe programma laat zien dat de ChristenUnie-SGP een stabiele  partij is en betrokken is op de samenleving. Jan Overweg, Karolien Pouwels en Wim van Hell brachten een aantal opvallende punten uit het programma naar voren:

  • De fractie van de ChristenUnie-SGP neemt de burger serieus. Te vaak is er de afgelopen periode geen of te laat  rekening gehouden met de inbreng van de burgers.
  • De ChristenUnie-SGP vindt het van zeer groot belang dat Leusden een ruimhartig beleid voor de minima voert en er grip op blijft houden. Leusdense minima moeten terecht kunnen bij een loket in Leusden en niet in Amersfoort.
  • De ChristenUnie-SGP wil dat geen gebruik wordt gemaakt  van de mogelijkheden tot openstelling van winkels op zondag.
  • De ChristenUnie-SGP wil het huidige gemeentehuis behouden en op de langere  termijn combineren met de functies van Larikslaan 2.
  •  De ChristenUnie-SGP wil dat het AZC-terrein aan de Larikslaan wordt gebruikt voor woningbouw voor starters.
  • De ChristenUnie-SGP wil dat eventuele bebouwing in het buitengebied opgezet wordt middels zogenaamde ‘knooperven’. Dit houdt in dat er kleinschalige woningbouw wordt gedaan op erven van boerderijen die gestopt zijn met hun agrarische activiteiten.
  • De ChristenUnie-SGP wil groenstructuren behouden in Leusden en niet volbouwen met woningen. Dit betekent bijv. niet bouwen aan de Middenweg.
  • De ChristenUnie-SGP wil dat er voldoende afvalbakken zijn voor de hondenpoep, dat hondenbezitters zich verantwoordelijk voelen voor een schone omgeving en dat er voldoende plekken in Leusden zijn waar de honden los kunnen lopen.

De ChristenUnie-SGP wil de uitdaging aan gaan om van af 2010 deel te nemen aan het college. Juist in deze financieel moeilijke  tijden is het goed dat de ChristenUnie-SGP mede aan het roer staat om te zorgen dat Leusden blijft sturen op haar eigen kracht en oog blijft houden voor de inwoners van Leusden die (financieel) afhankelijk zijn van de gemeente Leusden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
cu-sgp 20091214 print1,1 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Presentatie verkiezingsprogramma'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.