Er kan gebouwd worden in de Tabaksteeg

maandag 12 juli 2004 07:00

LEUSDEN – De gemeenteraad heeft ingestemd met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de marktpartijen Heijmans, SCW en de gemeente voor de bouw van de Tabaksteeg.

door Gerhard te Winkel  (Leusderkrant, 7 juli 2004)

Dat betekent dat de nieuwe wijk gebouwd kan worden. Ook werd het bestemmingsplan vastgesteld. De provincie overweegt de aanleg van een snelfietsroute langs de Ponlijn.
,,Dit is een heugelijk besluit``, vond wethouder Kees de Kruijf, toen de gemeenteraad instemde met de samenwerkingsovereenkomst. ,,Dit is een feestelijk moment.`` Hij voegde nog tijdens de gemeenteraadsvergadering de daad bij het woord. Toen het punt afgehandeld was, snelde de wethouder naar een kamer naast de raadszaal, waar ambtenaren en vertegenwoordigers van de marktpartijen zich ook heen repten. Terwijl de champagne ontkurkt werd, brak daar spontaan een feestje uit. Na een kwartiertje keerde hij weer ter vergadering terug om zich weer in de discussies te mengen.
Ook de gemeenteraadsleden memoreerden dat dit een heuglijk moment was. Zelfs partijen, die in eerste instantie niet erg blij met de bouwplannen waren zoals Leusden`90 en de PvdA, staken de loftrompet. ,,We staan voor een lastige keuze``, verklaarde Ad Kooijman van D66. ,,Als we consequent zijn, zouden we tegen deze overeenkomst moeten stemmen. We zijn tot nu toe altijd tegen geweest. Maar we willen niet de indruk wekken dat we tegen woningbouw in Leusden zijn. Daarom stemmen we nu voor.`` ,,Daar ben ik erg blij om``, glunderde Kees de Kruijf.
Het CDA en GroenLinks maakten zich zorgen over de bouw van de Buitenplaats. ,,Wordt het niet erg groot en hoog?``, vroeg Hans Pekelharing van het CDA zich af. ,,Bovendien wordt het groen rond het landhuis maar twee hectare. Dat vind ik een beetje weinig compensatie.``
Kees de Kruijf verklaarde dat er sprake van een misverstand was. De grootte van het huis bepaalt de grootte van het park. Het kan dus zijn dat het park veel groter wordt. Bij de bouw van het huis moet u denken aan Huize Heiligenberg. Dat mag toch best een beetje de hoogte in?`` ,,We zijn er nog steeds niet gelukkig mee, maar de meerderheid vindt het goed. Dan moeten we ons weer wel bij neerleggen``, merkte Pekelharing met iets van spijt in zijn stem op.
Eise Douma van de ChristenUnie/SGP vroeg naar de snelfietsroute van Pon. ,,Ik las in een brief van de provincie dat ze plannen hebben. Daar heb ik nooit iets over gehoord.`` Wethouder Erwin Jansma wist hoe de vork in de steel zat. ,,Wij waren al langer voorstander van zo`n fietspad. Maar de NS is eigenaar van de grond en zag niets in zo`n fietspad. Maar ze kijken er nu anders tegenaan. De provincie heeft direct initiatieven ontplooid en wij zullen daarbij aanhaken. We zijn hier blij mee.``

Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'Er kan gebouwd worden in de Tabaksteeg'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 15-01-2015 04:30
Prestaties, het Replica Watches nieuwe kaliber 47B gecertificeerd COSC chronometer - zoals alle Rolex Replica bewegingen - presenteert een andere technische exclusieve gereserveerde verzameling Breitling voor Bentley: een Breitling Replica 30 seconden chronograaf. Centrale chronograaf hand voert een tour van wijzerplaat in een halve minuut, in plaats van de gebruikelijke 60 seconden, waardoor een zeer nauwkeurige lezing tot en met 1/8 van een seconde.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.