Raadgever: Goed voornemen

Lijsttrekker Mark van der Kooi ChristenUnie SGP Leusden.JPGzaterdag 08 januari 2022 12:57

Het nieuwe jaar is begonnen. Een belangrijk en spannend jaar met de gemeenteraadsverkiezingen voor de boeg. Op 14,15 en 16 maart mogen we naar de stembus. Voor je het weet, is het zover: stemmen. Krijgen we, als ChristenUnie-SGP, weer het vertrouwen van de kiezer om ons verhaal om te zetten in actie? Dat is wat we graag willen: actie! Om Leusden nog mooier te maken dan het al is. Het prachtig groene dorp waar iedereen gezien wordt en iedereen mee kan doen; dat is onze droom.

Prachtig groen is geen vanzelfsprekend. Hoe kunnen wij, als gemeente Leusden, onze ambitie op het gebied van duurzaamheid waarmaken en tegelijk ook recht doen aan onze omgeving, aan de agrariërs in onze regio? Hoe kunnen we de gestelde doelen halen, een energietransitie in gang zetten, en ook ons prachtige buitengebied behouden? Belangrijke vragen, waarbij het antwoord van elke Leusdenaar gewenst is. Wij kunnen alleen een waardevolle bijdrage in de raad doen, als we weten wat u wilt en als we weten wat het u mag kosten. 

Veranderen
Vanuit de ChristenUnie SGP geloven wij dat de oplossing van het klimaatprobleem ten diepste niet ligt in het opwekken van meer schone energie (dat helpt natuurlijk wel heel erg). Maar ten diepste vraagt het een gedragsverandering. Dus minder energie gebruiken en minder consumeren. De kachel lager, minder afval produceren, vaker de fiets nemen. Een verandering in ons gedrag. Maar dat vinden we vaak het moeilijkste wat er is: onszelf veranderen. 

Laten staan
Veranderen… Om eerlijk te zijn: dat vind ik zelf ook heel erg moeilijk. Al een tijdje neem ik mijzelf voor om binnen Leusden alles op de fiets te doen en de auto te laten staan. Maar helaas, het gebeurt het mij nog te vaak dat ik toch even de auto pak. Even snel die bak in en wegrijden maar. Jammer, want de fiets is zoveel beter. Het is goed voor mijn gezondheid, beter voor mijn portemonnee en biedt ook nog eens meer mogelijkheden om iemand te ontmoeten. Daarom voor mij dit jaar het goede voornemen om geen enkele, onnodige kilometer binnen Leusden meer met de auto te rijden. 

Samen in 2022
Laten we elkaar stimuleren om een bijdrage te doen aan een energieneutraler dorp. Doet u mee met dit goede voornemen om zo van Leusden een nog mooiere plek te maken? Leusden: het groene dorp waar we elkaar op de fiets ontmoeten, de lucht schoner houden en meer geld overhouden om iets leuks voor onze buren te kunnen kopen. Ons voornemen voor 2022!

Labels

« Terug