Raadgever: samen zien we Leusden beter

tijdelijke installatie Christiaan als raadslid maart 2020.jpgdinsdag 21 april 2020 21:12

Stel je bent jong. Je bent druk met je studie, misschien je eerste baan. Je loopt door het dorp en je kijkt eens om je heen, je let eens op de mensen om je heen. Veel zie je, maar veel ook niet. Sommigen ken je maar velen ook niet. 

Daar loopt iemand die, zonder dat je het weet, diep in de schulden zit. Daar gaat iemand die altijd voor z’n partner moet zorgen. Verderop kom je iemand tegen die alles goed op orde heeft. Die persoon heeft, zonder dat jij het al weet, een prachtig plan om mensen in de schulden te helpen.

Daar vind ik iets van
Zelf heb je ook wel een mening over hoe het beter zou kunnen. Ergens merk je dat je toch iets meer voor mensen in je omgeving zou willen betekenen. Je hebt misschien alleen geen idee hoe je dat vorm moet geven. Op je sportvereniging steek je ook de handen graag uit de mouwen, iemand helpen? Geen probleem!

Zelf kwam ik ook ooit zo gemeente Leusden binnen. 22 jaar, net getrouwd en net een huis gekochtIk had toen eigenlijk geen idee hoe leuk Leusden is. Een gemeente waar je goed kunt wonen met een prachtig buitengebied en een fantastische natuur.

Daar doe ik iets aan
Ook ik had toen nog geen idee hoe ik iets voor anderen zou kunnen betekenen. Het mooie is dat ik indertijd om me heen keek. Ook ik zag mensen om me heen, had ideeën hoe ik dingen zou willen verbeteren. Destijds kwam ik Wim van Hell tegen. Die nodigde me uit om eens mee te komen kijken in de gemeenteraad. “Gemeenteraad? Waar hebben ze het daar over? Is dat niet verschrikkelijk saai?” Die gedachten gingen destijds wel door m’n hoofd. Het was echter een kwestie van eerst kijken en dan oordelen. 

Dat doen we samen
De gemeenteraad gaat over zaken als: wat en waar mag er gebouwd worden, hoe willen we dat Leusden er uitziet? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we duurzame energie kunnen gebruiken? Maar ook, worden de mensen waar het even wat minder gaat gezien en gehoord? Zien we geen mensen over het hoofd? Zelf zou je er misschien niet zo snel op komen. 

Van het een komt het ander. Inmiddels woon ik alweer ruim 9 jaar in Leusden en zet ik me al weer een aantal jaar in voor de inwoners van Leusden. Makkelijk? Nee. Leuk? Zeker! Nergens zo’n gedreven groep mensen als in de raad van Leusden. Ieder vanuit het eigen ideaal. Samenwerken aan een mooier Leusden voor iedereen! 

Klinkt te mooi om waar te zijn? Neem de uitdaging aan en loop een poosje mee! Zul je zien hoe leuk het is!

Zie ik je binnenkort?

Christiaan den Hertog, tijdelijk raadslid ChristenUnie-SGP Leusden
christiaan@cu-sgp.nl

Ps. Ook als ik je niet zie hoop ik toch dat je om je heen blijft kijken! Help waar je kan!

Dit artikel is eerder gepubliceerd in de Leusderkrant. 

Labels

« Terug