Op de fiets door Leusden in verkiezingstijd

Fiets+leusdenvrijdag 23 februari 2018 09:39

Als ik deze weken door Leusden fiets, kom ik mijzelf wel erg vaak tegen. Tsjonge, wat een megafoto op de borden. En hier en daar in de tuin of achter de ramen. Ik vraag me sterk af of ik zonder scheuren en rimpels door de campagne kom.

De verkiezingscampagne is begonnen. Al voor de zoveelste keer doe ik mee, maar deze keer als lijsttrekker. Mijn eerste campagne-acties waren in 1990. In een heringedeeld Zuidhorn, waar 17 kernen werden samengevoegd tot 1 gemeente. Erg boeiend en leerzaam om mee te maken. Mijn eerste campagne in Leusden was in 2002. We stonden veel op de markt en flyerden huis aan huis. En de krant schreef wat mooie stukjes over ons. Nu is er heel wat veranderd. We delen onze verhalen op Facebook. Er komt voor het eerst een lokale kieswijzer. De radio komt langs en je mag op TV. Je moet filmpjes maken en vooral via social media laten zien wat je allemaal doet.

 

Maar het mooiste aan dit alles blijf ik toch de gesprekken op straat vinden. Vorige week was ik bij de voedselbank. Hier maakt men zich echt zorgen over het grote aantal mensen dat wekelijks langskomt. Ook was ik bij de Stegel, een huis waar mensen wonen met een verstandelijke beperking. Hier mochten wij ons verkiezingsprogramma in gewone taal overhandigen. Wat zien de bewoners uit naar hun nieuwe kamers in het Huis van Leusden. En wat zijn ze blij dat ze dan weer dichter bij een bushalte wonen. Op de markt sprak ik met mensen die me vertellen dat ze blij zijn dat er christenen meedoen in Leusden. Of in de winkel wordt me verteld dat er zorgen zijn over het winkelaanbod in de winkelcentra, of juist dat ze blij zijn met de nieuwe sporthal.

 

Met al deze verhalen en gesprekken in mijn hoofd heb ik mij ingezet voor Leusden. Ook de komende weken hoop ik u tegen te komen op straat, bij een debat of zomaar ergens. En met al uw wensen en ideeën ga ik ook graag de komende vier jaar opnieuw aan de slag.

 

Karolien Pouwels

23 februari 2018

Labels
Weblog

« Terug