Eenvoudig kiezen

De Stegelvrijdag 09 februari 2018 08:48

ChristenUnie-SGP biedt eerste programma aan bij Stegel

Afgelopen week bezocht lijsttrekker Karolien Pouwels (ChristenUnie-SGP) de Stegel in Leusden. De Stegel is een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Pouwels bood de bewoners een eerste exemplaar aan van haar verkiezingsprogramma in eenvoudige taal onder het motto: 'Geloof in Leusden'.

De ChristenUnie-SGP bracht het eerste exemplaar, van het verkiezingsprogramma, niet voor niks bij de Stegel. Karolien vertelt: "Wij geloven dat iedereen erbij hoort. Jong en oud, met of zonder verstandelijke beperking. Iedereen in ons dorp moet mee kunnen doen, ook met de verkiezingen."

Samen met Jan Overweg en Matthijs van der Ploeg werd ze enthousiast ontvangen bij de Stegel. De bewoners van de Stegel zijn tussen de dertig en zeventig jaar oud en dus stemgerechtigd. De ChristenUnie-SGP vindt het belangrijk dat ook hun stem moet worden gehoord. “Daarom brengen wij het verkiezingsprogramma op maat uit. Zodat iedereen kan lezen wat we willen met en hopen voor Leusden. De bewoners waren enthousiast en vertelden ons tegelijkertijd dat ze uitzien naar hun nieuwe huis, het Huis van Leusden.”

Karolien Pouwels is behalve actief in de Leusdense politiek ook vanuit IederIn betrokken bij een landelijke werkgroep die stemmen voor mensen met een verstandelijke beperking toegankelijker wil maken. “We vragen hiervoor aandacht bij het College voor Rechten van de Mens. Voor mensen met een verstandelijke beperking beginnen de verkiezingscampagnes vaak te laat. Deze mensen willen zich graag goed voorbereiden. Daarom vind ik het ook belangrijk om ons verkiezingsprogramma in eenvoudige taal op tijd bij ze langs te brengen.”

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
CU-SGP Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal637,3 kBapplication/pdfdownload
Labels

« Terug