6 februari: bezoek aan De Wetering en ’t Ruige Veld en….knotten!

wetering-2zaterdag 06 februari 2010 21:39

Het campagneteam trok naar De Wetering en 't Ruige Veld. Ook werden de handen uit de mouwen gestoken in het gebied naar boerderij 'Groot Zandbrink'.

Vanochtend om 10 uur fietsten Karolien Pouwels en Wim van Hell naar De Wetering, dit keer eens niet onder winterse omstandigheden. Met als gevolg dat we luidkeels door grote groepen vogels welkom werden geheten, die het helemaal zagen zitten met het voorjaar.

Samen met een paar actieve campagnevoerders hebben we menig huis weer van een folder met ChristenUnie-SGP standpunten kunnen voorzien. Hier en daar waren we in de gelegenheid onze punten mondeling toe te lichten en een gesprek te hebben.

En soms blijkt de steun al duidelijk aanwezig. 



Opvallend is dat we regelmatig mensen tegenkomen die aangeven niet te gaan stemmen. Gevraagd naar de reden hiervoor, volgen diverse punten: “Er wordt toch niet naar je geluisterd” “Kom je een keer inspreken, doen ze er niks mee” “Het draait toch allemaal om geld; als er maar geld verdiend kan worden is het goed, daarom willen ze ook steeds maar nieuwe bedrijven neer zetten terwijl in Leusden heel wat gebouwen leegstaan”.

Beste mensen, maak gebruik van de mogelijkheden die de democratie biedt. In Leusden kun je kiezen uit  7 partijen, kijk wat ze willen en zoek de partij die het beste jouw mening vertolkt! Bewoners in De Wetering en het Ruige Veld zijn over het algemeen tevreden met hun woonomgeving. Wel gaven verschillende volwassenen en kinderen aan dat er wel wat meer speelvoorzieningen voor kinderen mogen zijn. En soms is er een speelveldje, maar conflicteert dat met de wensen van de omwonenden.

Dit bevestigt maar weer eens hoe belangrijk de open ruimtes zijn.

En punt van aandacht is wel het tunneltje naar ’t Vliet; een ideale, droge hangplek, maar daardoor niet zo’n prettige route ’s avonds in het donker. Beide wijken kennen een historisch pand, de één volledig en de ander half afgebrand. Voor Krakhorst liggen er plannen voor herbouw: wij vinden het vooral belangrijk dat omwonenden en direct belanghebbenden hier een belangrijke stem in hebben.

De situatie rond de boerderij aan de Bouwdriest verkeert nog in een impasse; wat ons betreft wendt  de gemeente al zijn invloeden aan om te zorgen dat er daar weer wat leven in de brouwerij komt, in welke vorm valt nog te bezien. 

En Jan Overweg?

Die is in Groot Zandbrink aan het bomen knotten geweest, een jaarlijks terugkerende activiteit van raadsleden. Hoewel, in De Wetering had hij zich ook verdienstelijk kunnen maken…  Wilgen genoeg.

 

 

 

 

 

Labels

« Terug

Reacties op '6 februari: bezoek aan De Wetering en ’t Ruige Veld en….knotten!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.